Hírek és legutóbbi vadászatok, cikkek:

Viharvadász készenlét:

Facebook csoportunkban megtaláljátok a legfrissebb képeket és információkat! csatlakozz!

Viharvadászat Trailer

2020. július 01-jén az Észak-Dunántúlon kedvezőek voltak a feltételek esti zivatarok kialakulására, ezért úgy döntöttünk, hogy ezt az éjszakát bevállaljuk egy villámfotózásra.

June 30, 2020

Viharvadászat: hidegfront mentén kialakuló izolált szupercella

A hétfői napot már korábban néztük, hogy alkalmas lehet-e viharvadászatra, és szerencsére így is lett. Egy hidegfront érkezett északnyugat felől, aminek a mentén kialakultak heves zivatarok, úgynevezett szupercellák. Ennek a zivatarnak a levadászását hoztuk el számotokra.

June 28, 2020

Erős hidegfront érkezése volt várható, így már hétfőn este rá lehetett készülni a kedd hajnalban induló eseményekre. Meglepetésre kicsit erősebb akció alakult ki a vártnál. 

February 10, 2020

Idén is megrendezésre került csoportunkban az év viharfotója verseny

January 07, 2020

Villámvadászgatás a Dunántúlon.

September 07, 2019

1 / 13

Please reload

HETI TOP 10 KÉPEK, VÁLOGATVA A 
FACEBOOK CSOPORTUNKBA POSZTOLT

KÉPEKBÖL.

Facebook legutóbbi posztok:

Bemutató képek a vadászatokról / túrákról:

További képeink ide kattintva:

Hogyan indult?

 

Engem már nagyon régóta érdekel a meteorológia. Még 2004 körül kezdtem el foglalkozni vele, ekkoriban saját előrejelző oldalam is volt, illetve az idokep.hu oldalnak is készítettem előrejelzéseket. Ahogy múlt az idő, ezt szépen lassan “meguntam”. Ami megmaradt, az a viharok utáni érdeklődés.

2009-ben meglett a jogosítványom, és azóta az elmúlt néhány évben közel 600.000 km-t kocsikáztam el, többnyire kirándulások, illetve csak induljunk a nagyvilába jellegű sztorik. Azóta is imádok vezetni, a fél életem az autóban töltöm.

Ennek a 2 dolognak a kombinációjából jött a viharvadászat. Mivel menni szeretek, a viharokat meg talán még jobban szeretem, ezért a kettőt összekötöttem. Ehhez azért hozzá tartozik, hogy nagyon szeretek fotózni és videózni.

A csapat többi tagja szintén nagyon viharmániás, és mivel mostanába elég nagy lett az érdeklődés, illetve sokan jeleztétek, hogy jönnétek egy viharvadászatra, ezért úgy gondoltuk, hogy kicsit hivatalosabban is megalakul a csapatunk.

A honlapon megpróbáltunk minden hasznos információt közzétenni. Megtaláljátok az időjárási modelleket, a radar és műholdképeket, villámtérképeket. Saját előrejelzéssel is jelentkezni fogunk, ha épp ráérünk és olyan az időjárási helyzet. Fontos megjegyeznem, hogy ezek nem hivatalos előrejelzések. Csupán a mi amatőr csapatunk szerinti várható időjárás!

Természetesen ha viharvadász túrán vagyunk, akkor a lehetőségekhez képest megpróbáljuk közvetíteni a történéseket. Ezt többnyire a facebook oldalunkon tehetitek majd meg, de a főoldalon is be lesz linkelve, hogy hol lesz az “élő” közvetítés. A túra utáni napokban pedig közzétesszük a részletes beszámolót, képekkel, videókkal, leírással, adatokkal.

 

 

Hogy mindezt miért?

 

"A természet gyönyörűsége". A hangulat mindig felejthetetlen, még akkor is ha éppen nem fogunk vihart. Legrosszabb esetben kocsikáztunk 500 km-t jó társasággal, hangos zenével, trollkodásokkal, hülyéskedéssel. 
Viszont a viharnak (és a villámlásnak is) van egy tulajdonsága: KISZÁMÍTHATATLAN. Ez teszi az egészet izgalmassá, amellett hogy gyönyörű jelenségeket figyelhetünk meg. 

Ez egy olyan fajta izgalom, amit tényleg csak kevesen értenek meg. Az előrejelzések, a várakozás..a radarok és műholdak figyelése..aztán a vihar után..elé való rohanás, videózás, fényképezés, esetenként menekülés a jég elől.. Leírhatatlan az élmény..

Általában 1 helyünk szokott lenni az ilyen túrákra, úgyhogy ha valaki ki akarja próbálni, akkor a lehetőség adott, jelentkezz és jöhetsz velünk! :)

           

.

CIKKEK / INTERJÚK rólunk:

.

Mindkét cikk eredetileg a Békés Megyei Hírlapban jelent meg.

bmhirlap.hu

beol.hu

  • Facebook Social Icon
  • Facebook csoport
  • Flickr Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Chat

ViharVonal.com

© 2020 by Tiszavölgyi Dávid