Aktuális előrejelzés

csak érdekes helyzet esetén készül!

2017.05.31. 

05.31. SZERDA REGGEL

Északon erősen felhős, másutt közepesen vagy gyengén felhős idővel kezdődik a nap. A reggeli órákban főként északkeleten és kisebb eséllyel északnyugaton, nyugaton alakulhat ki 1-1 zápor, esetleg zivatar. Az északnyugati, nyugati szél főként az északi megyékben megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimum hőmérsékletek 15 és 18 fok között alakulnak. 

05.31. SZERDA DÉLUTÁN

A délutáni órákban egyre többfelé növekszik meg a gomolyfelhőzet és többfelé várható zápor, zivatar. A zivatarokat viharos szél és jégeső is kísérheti. A szél helyenként élénk, néhol erős is lehet. A nappali csúcshőmérséklet 28 és 33 fok között alakul.

- -

ÖSSZEFOGLALVA:

-

Holnap egy hidegfront éri el hazánkat, melynek hatására többfelé várható zápor, zivatar. A helyzet némiképp bizonytalan, szinte minden modell más kimenetelt vár, ezen felül a nedvességgel is gondok lesznek a nap folyamán. Az alacsony szélnyírás nem támogatja a szupercellák megjelenését, viszont az alacsony nedvesség miatt a kialakult cellákban előfordulhat viharos kifutószél, esetlegesen légzuhatag is (magas (~ 18-20) delta theta E). A zivatarokat erősebb felhőszakadás és jégeső is kísérheti (1-3 cm átmérő). 

Veszélyességi fokozat

1

Várható veszélyek: