top of page
  • Szerző képeTiszavölgyi Dávid

Viharvadászat 2018.06.09.

Igen komoly akció volt várható 06.08. estére. dél-délnyugat felől, így folyamatos készenlétben voltam. Az első komolyabb rendszer délnyugat felől érkezett, de sajnos nagyon kitolta a csapadékot maga elé, folyamatos esett, így nehézkes volt a fotózás megtervezése. Messzire nem is jutottam, Péterinél már kicsit későn tudtam csak lekapni az érkező peremfelhőt, majd a villámfotózásra már esélyem sem volt, rögtön elért az intenzív eső.

A 2. felvonás már jobban sikeredett, de ezért jóval messzebbre is kellett mennem. Rohanás az idővel, hogy megfelelő helyen tudjam fotózni. Úgy véltem, illetve az észlelések alapján is várható volt hogy brutális peremfelhővel/görgőfelhővel érkezik, úgyhogy ennek megfelelően kerestem helyet, amit végül Ercsi közelében találtam meg. Nem is volt tévedés, életem egyik legszebb látványát élhettem át ezzel az érkező görgőfelhővel, amit nagyon szépen megvilágítottak a villámok is. Érdekes volt megtapasztalni, hogy egész végig az érkező rendszer felé fújt a szél, aztán 1-2 perc totális szélcsend, és utána érkezett a kifutószél.

Érkezett a csapadék, rohanás visszafele: Százhalombattánál intenzív villámtevékenység, kénytelen voltam megállni, de mire rendes pozíciót találtam már megint tovább kellett menni, mindössze 1 képet tudtam csinálni, ezért is a térdig érő csalánosba gázoltam át, sérüléseket szerezve :D

M6-oson már elkapott a csapadék, a további képek készítése már a lehetetlen kategóriába mentek át. Ócsa körül még az autóból sikerült 1 villámfotót csinálni és ezzel zártam az esti vadászatot.

A nap itt még nem ért véget, további akció volt várható, estefelé ismételten sikerült egy peremfelhőt fogni, ezúttal Gyál környékén tudtam a rendszer elé vágni.

Albumban a képek itt: https://flic.kr/s/aHsmn7QhUM

(Péterinél)

(Ercsi)

(Százhalombatta)

(Werk: villámfotózás esőben)

(Gyál)

178 megtekintés0 hozzászólás
Legújabb posztok
Kiemelt poszt
Archívum
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Flickr
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page