top of page
  • Szerző képeTiszavölgyi Dávid

Villámvadászat 2021.08.08.

Frissítve: 2021. aug. 13.

Ismét egy hidegfront, ismét akció. Erre különösebb vadászat nem volt tervezve, ám vártunk eseményeket, úgyhogy a megfigyelőállás az megvolt, a késői időpont ellenére is. 22 óra után körvonalozódott úgy a helyzet, hogy megéri indulni: Délnyugat felől zivatarok érkeztek, szupercella eséllyel és igen erős villámaktivitással, egyértelmű volt, villámfotózni kell. A helyszín ezúttal is a Maglódi Auchan parkoló, onnan jobb kilátás talán hirtelen nincs.


Időben érkeztem, körpanorámába villámlott, de még távol, volt idő mindent megfelelően beállítani, úgyhogy kezdődhetett a fotózás. Viszonylag gyorsan érkezett, a játék a szokásos volt, láttuk ahogyan szépen lassan eltűnnek a fények, aztán gyors áthelyeződés biztonsági pozícióba. (féltünk, hogy esetleg a nagy kifutószél az épületről az autóra borít valamit)


Jég szerencsére nem volt, viszont volt viharos kifutószelünk, szerencsére kárt nem tapasztaltunk. Felhőszakadással átvonult, de kivártunk, mert a radar szerint kis szünet után érkezhetett a második felvonás, ami nem is maradt el. Ismét pozícióba álltunk, bár az eső még esett, a szél fújt, de küzdve az elemekkel csak megcsináltuk a második kört, ami talán látványosabbra is sikeredett.


Ezután már nem vártunk érdemi eseményt, elindultunk haza.

875 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Legújabb posztok
Kiemelt poszt
Archívum
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Flickr
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page