Tiszavölgyi Dávid

Csapatvezető, fotós, előrejelző

A viharok iránti szeretet már a 2000-es évek után kialakult bennem. Eleinte féltem a villámlástól, de aztán utánanéztem kicsit a meteorológiának és elkezdett érdekelni a dolog. 1 évvel később elindítottam egy saját előrejelző oldalt, később pedig az idokep.hu oldalnak is csináltam előrejelzéseket. 

A viharvadászat is ekkor kezdődött (2006), bár jó pár évet kihagytam. 2014 nyarán újra belemélyültem, aztán 2015-ben már annyian érdeklődtek a hobbim iránt, hogy megalapítottam a csapatot, ezáltal létrejött egy viharmániás közösség, akikkel meg tudjuk mutatni, hogy mit is csinálunk, miért is szép ez. 2017-től már viharvadász vizsgával is rendelkezem.

E-mail: daviddavidt2@gmail.com

dornics ákos

hivatalos fotósunk

1982.01.26-án születtem Budapesten. Viharok iránti kedvelésem kiskoromban kezdődött, mikor Balatonon láthattam és élhettem át óriási zivatarokat. A másik óriási szenvedélyem a fotózás, így összekötöm a kettőt és próbálom megörökíteni a pillanatokat. Sok zivatart sikerült már lencsevégre kapnom, ez így is lesz a későbbiekben is.

Nemes attila

fotós / moderátor

Vihar utáni szeretetem már gyerekkoromtól él.
A családban mindenki félt tőle, de én már akkor ablakból ablakba ugráltam és figyeltem a viharokat.
Majd egy ismeretterjesztő filmből sikerült a tudományos részét is megismernem és kicsit megértenem ezután kezdődött a szenvedélyem. Azóta ez az egyik hobbim.
A mobiltelefonok fejlődését a kezdetektől (2000es évek) figyelemmel követem, szerintem nagy lehetőségek vannak benne.
A mobiltelefonok térnyerésével mindenki számára elérhetővé vált technológiák,legfőképp az igényes mobilos fotózás az egyik leginkább foglalkoztató terület számomra.
A Viharvonal Viharvadász csapatban ezeket a tudásokat és fotós építő jellegű kritikákat igyekszem tovább kamatoztatni.
Moderátori tapasztalataim szerint az emberek egyre jobb, egyre igényesebb képet csinálnak, akár szerényebb technika mellett is, de úgy gondolom, hogy egy ekkora közösségben megvan a lehetőség, hogy egymást segítve komoly és színvonalas tartalommal tudjuk megtölteni a csoportunkat.

Fekete levente

Fotós

Jelenleg Gyömrőn élek. A viharok iránti szenvedélyem úgy gondolom nem véletlen, hiszen születésem előtt pár órával nagy vihar volt. Édesanyám kiült velem a kórház teraszára és nézte a közelefdő fellegeket..

 

Már kiskorom óta figyelem a zivatarokat, de az igazi szenvedély a 2008. május 20.-i gátéri tornádó után alakult ki bennem. Azóta egyre több figyelmet szentelek a meteorológiának és próbálok minden vele kapcsolatos dolgot megtanulni, megérteni.

Imádom a villámokat, főleg a közeli lecsapókat, amik kiugrasztanak a bőrömből. Nagy vágyam, hogy egyszer tornádót láthassak és fotózhassak, ami idén úgy ahogy össze is jött, mikor pár hónapja a csapattal tubát kaptunk lencsevégre.

Próbálok minél jobb előrejelzéseket írni mind a csapat, mind az érdeklődők számára.

Nagy eszti

fotós

Óvodás korom óta rajongok az időjárásért.

Mindig csodálattal töltöttek el a szélsőséges meteorológiai jelenségek. Sokáig csak hobbi szinten gondoltam az egészre, de mára már bizonyos, hogy tanulmányaim is ebben az irányban fognak folytatódni.

Az érdeklődésből fakadóan viszonylag tág ismeretekkel rendelkeztem a témában, de 2016 tavasza óta a lehető legkomolyabban és legkeményebben képzem magam. Legnagyobb célom, hogy minél jobban megfigyelhessem és megértsem az eseményeket.

Szeretnék annyi zivatart megfigyelni, amennyi csak emberileg lehetséges, hogy a jövőben pontos és precíz elemzések, előrejelzések készülhessenek.

sváb alex

fotós / programozó

Kiskorom óta három szenvedélyem van: az informatika, az időjárás és a fotózás. Az informatika már (elmondás alapján) 1-2 éves koromban nagyon vonzott, az akkor még nagy számnak tartott, katódsugárcsöves monitorok előtt szerettem volna ülni mindig.

Az időjárás iránti érdeklődésem már óvodás korom óta tart, és X. éveim során, ez még jobban fokozódott, továbbá ez idő alatt, sikerült kialakítani és megvalósítani a legnagyobb álmomat: hogy fotóssá válhassak. Informatika terén szinte mindig, minden vonz, de legjobban a programozás. Amiket a legjobban imádok: a programozást, a fotózást és az időjárás nyomon követése. Jelenleg ezt a három tevékenységet egyszerre végzem és végezhetem, és ettől vagyok a legboldogabb.

E-mail: contact@svabalex.hu

Baki g. veronika

fotós / moderátor

Zalaegerszegen születtem 1979-ben, jelenleg is a szülővárosom közelében élek. Gyermekként nem a bátor kölykök táborát erősítettem, akik érdeklődve figyelték a viharokat, én voltam az első, aki rettegve elbújt. Később a félelemből kíváncsiság lett, az itthoni viharokat és a külföldi szélsőséges eseményeket is figyelemmel követtem, a közelembe eső viharokat pedig az utóbbi pár évben próbáltam lencsvégre is kapni. Ennek köszönhetően szerettem meg a fotózást, először csupán telefonnal készítettem képeket, mostanra már egy gép is segítségemre van ebben. Törekszem rá, hogy minél több helyszínről és minél jobb képekkel segítsem a csapat munkáját a jövőben.

czirok bence

Hivatalos fotósunk

1994. 11. 27-én születtem Orosházán. Azóta is itt lakom, de egyetemi tanulmányaim miatt sokat vagyok még Budapesten.


Kiskoromban eleinte tartottam a zivataroktól, de miután 10 évvel ezelőtt elkezdtem foglalkozni az időjárással, azóta ez teljesen a visszájára fordult. Nagyon szeretem a zivatarokat a látvány és főleg a villámok miatt. 2008. óta van egy WMR 200-as időjárás állomásom. Első villámfotómat 2008. májusában készítettem, azóta igyekszem a felszerelésemet és tudásomat folyamatosan fejleszteni. Jelenleg Canon DSLR-ekkel fotózok fényerős optikákkal.

E-mail: bczirok05@gmail.com

Somogyi csaba

fotós

1991.02.21-én születtem Budapesten. Kisgyerek korom óta kémlelem az eget mind a csillagok, mind az időjárás terén. Óvodásként talán a csillagászat felé több érdeklődést mutattam, majd kisiskolás koromtól jobban érdekelt a meteorológia. Az idő múlásával egyre inkább a szélsőséges időjárási események érdekeltek. Rengeteget olvastam és tanultam a hurrikánokról, tornádókról, szupercellákról. A vihar amilyen vad, annyira gyönyörű tud lenni. Kiből félelmet, kiből csodálatot vált ki. Belőlem az utóbbit, ezért döntöttem úgy, hogy belevágok a fotózásukba. Kezdetben csak telefonnal próbáltam megörökíteni 1-1 eseményt, majd nem is olyan rég beruháztam egy DSLR típusú fényképezőgépre. Így most már nem csak itthonról lövök fotókat és várom ki a vihar érkezését, hanem ha időm engedi, utánamegyek és "levadászom". Boldog vagyok, ha láthatok és megörökíthetek ilyen pillanatokat, de boldogabb, hogy más embereknek is megmutathatom azt, amit akkor ott láttam. Építő jellegű kritikákat bármikor elfogadok, célom a tudásom állandó fejlesztése, míg az lehetséges.

habi attila

előrejelző

1986.05.09-én születtem, Miskolcon, és azóta is itt élek. Az időjárás, és a viharok iránti rajongásom, úgy kb 20 évvel ezelőtt kezdődött, de az 1999-es nagy havazás hozta meg az igazi áttörést. Első viharvadászatom 2008-ban volt, akkor sikerült egy squall line-t levadászni, ami kezdésnek szuper volt. Azóta szereztem viharvadász oklevelet is. Fotózás terén még amatőr vagyok, de próbálok minden látványosat lekapni, illetve a közeljövőben egy profi gép beszerzése is a céljaim között van. 
A csoportban, főképp előrejelzésekkel próbálom tájékoztatni a tagokat, de a későbbiekben, látványos fotókkal is fogok jelentkezni.

  • Facebook Social Icon
  • Facebook csoport
  • Flickr Social Icon
  • YouTube Social  Icon
  • Chat

ViharVonal.com

© 2020 by Tiszavölgyi Dávid