top of page

Csapatvezető, sofőr, előrejelző

Tiszavölgyi Dávid

A viharok iránti szeretet már a 2000-es évek után kialakult bennem. Eleinte féltem a villámlástól, de aztán utánanéztem kicsit a meteorológiának és elkezdett érdekelni a dolog. 1 évvel később elindítottam egy saját előrejelző oldalt, később pedig az idokep.hu oldalnak is csináltam előrejelzéseket. 

A viharvadászat is ekkor kezdődött (2006), bár jó pár évet kihagytam. 2014 nyarán újra belemélyültem, aztán 2015-ben már annyian érdeklődtek a hobbim iránt, hogy megalapítottam a csapatot, ezáltal létrejött egy viharmániás közösség, akikkel meg tudjuk mutatni, hogy mit is csinálunk, miért is szép ez. 2017-től már viharvadász vizsgával is rendelkezem.

E-mail: daviddavidt2@gmail.com

czirok bence

Hivatalos fotósunk

1994. 11. 27-én születtem Orosházán. Azóta is itt lakom, de egyetemi tanulmányaim miatt sokat vagyok még Budapesten.


Kiskoromban eleinte tartottam a zivataroktól, de mire elkezdtem észlelni az Időképen lassan 10 évvel ezelőtt, addigra ez teljesen a visszájára fordult. Nagyon szeretem a zivatarokat a látvány és főleg a villámok miatt. 2008. óta van egy WMR 200 típusú időjárás állomásom kibővített felbontású csapadékmérővel. Első villámfotómat 2008. májusában készítettem, azóta igyekszem a felszerelésemet és tudásomat folyamatosan fejleszteni. Jelenleg Canon DSLR-ekkel fotózok fényerős optikákkal.

E-mail: bczirok@freemail.hu

Fekete levente

Fotós

Jelenleg Gyömrőn élek. A viharok iránti szenvedélyem úgy gondolom nem véletlen, hiszen születésem előtt pár órával nagy vihar volt. Édesanyám kiült velem a kórház teraszára és nézte a közelefdő fellegeket..

 

Már kiskorom óta figyelem a zivatarokat, de az igazi szenvedély a 2008. május 20.-i gátéri tornádó után alakult ki bennem. Azóta egyre több figyelmet szentelek a meteorológiának és próbálok minden vele kapcsolatos dolgot megtanulni, megérteni.

Imádom a villámokat, főleg a közeli lecsapókat, amik kiugrasztanak a bőrömből. Nagy vágyam, hogy egyszer tornádót láthassak és fotózhassak, ami idén úgy ahogy össze is jött, mikor pár hónapja a csapattal tubát kaptunk lencsevégre.

Próbálok minél jobb előrejelzéseket írni mind a csapat, mind az érdeklődők számára.

PAPP PÉTER

fotós, előrejelző, elemző

Sziasztok! Papp Péter vagyok. A Fejér megyei Perkátán élek, és innen küldöm majd nektek a megfigyeléseim többségét. A történetem a következő; Már gyerek korom óta lenyűgöznek a felhők ahogy úsznak az égen. A zivatarok ereje már akkor lenyűgözött (persze azt is a célkeresztből néztem mindig), szüleim aggodalmára. 2006-ig meg is maradt ez mint kellemes időtöltés. 2006. nyarán komoly viharok pusztítottak nálunk, és akkor már elkezdett érdekelni a háttér folyamatok, és a mögötte húzódó részletek az események után. Évekig olvasgattam amit csak találtam a témával kapcsolatban, és mivel enyhén szólva is érdekel a meteorológia, ezért könnyen meg is jegyzem. 2011 óta rendelkezem saját időjárás állomással, aminek az adatait a Perkáta és kistérség oldalon teszek közzé az emberek számára, a helyi előrejelzéssel együtt. Továbbá 2010 óta rendszeresen fotózok, ami csak megragadja a tekintetemet. Az vadon élő állatokat na és persze a viharokat imádom fotózni, és ami csak vele jár. A ViharVonal viharvadász csapat minden tagjával, remélem hogy egy új barátság születik. Bízom benne hogy teljes értékű tagjává tudok válni a csapat számára. 

Nagy eszti

előrejelző / elemző

Óvodás korom óta rajongok az időjárásért.

Mindig csodálattal töltöttek el a szélsőséges meteorológiai jelenségek. Sokáig csak hobbi szinten gondoltam az egészre, de mára már bizonyos, hogy tanulmányaim is ebben az irányban fognak folytatódni.

Az érdeklődésből fakadóan viszonylag tág ismeretekkel rendelkeztem a témában, de 2016 tavasza óta a lehető legkomolyabban és legkeményebben képzem magam. Legnagyobb célom, hogy minél jobban megfigyelhessem és megértsem az eseményeket.

Szeretnék annyi zivatart megfigyelni, amennyi csak emberileg lehetséges, hogy a jövőben pontos és precíz elemzések, előrejelzések készülhessenek.

tóthné boldis beáta

fotós, sofőr

Sziasztok!
Jelenleg Fejér megyei Nagyvenyimen élek.


Kiskoromban nagyon rettegtem a viharoktól (ennek ellenére már akkor is szerettem nézni az éjszakai villámlásokat), mára ez az ellenkezőjére fordult.  

2006. 06. 29.-én volt egy iszonyatosan nagy vihar Dunaújváros és környékén. Azon a napon regisztráltam először egy amatőr meteorológus oldalra, és attól a naptól kezdve foglalkozom elmélyültebben az időjárással. Ami legfőképp érdekel az a nyári zivatarok, azon belül is inkább az „extrémebb” –hevesebb fajtái. Ha lehetőségem van rá azonnal fotózóm, megfigyelem, és a legutolsó pillanatig, amíg csak tudok, maradok a közelében.
A dolog szakmai oldalát tekintve eddigi tudásomat a szupercella.hu oldalról, a különböző amatőr meteorológus oldalakról, valamint saját megfigyelésemből adódóan nyertem. Még így is nagyon az elején járok, igyekszem majd ezt fejleszteni.
Nagyon bízom benne, hogy sikerül hasznos tagjává válnom ennek a remek csapatnak.

fotós, sofőr

czimbuli zsolt

1979-ben születtem Szombathelyen, 2004. óta Budapesten élek. 

Sok éve foglalkoztat a viharvadászat, de sok egyéb teendőm mellett csak most kezdtem komolyabban foglalkozni vele. Gyerekkoromban láttam az Óz, a csodák csodája című filmet, amiben teljesen megbabonázott a tornádós jelenet. Valószínűleg ekkor kezdtem érdeklődni e jelenségek iránt. 
A csapattal 2017. május 12-én kerültem kapcsolatba, amikor - miután láttam egy szép patkóörvényt, ami nagyon fellelkesített - elindultam utánuk kocsival. Ők szupercellákat próbáltak utolérni, én pedig őket. :)

Nagyon érdekel a légköri örvényesség minden formája, egy egyszerű porördög láttán is teljesen lázba tudok jönni. A bakancslistámon szerepel, hogy egyszer láthassak egy valódi tornádót, de egy szimpla tuba is megteszi, azt hiszem. :) Szakmailag még nagyon az elején járok a dolognak, rengeteget kell tanulnom, hogy megértsem a viharokat létrehozó, fenntartó és formáló folyamatokat, igyekszem ezt a tudást mielőbb elsajátítani.

bottom of page