top of page

ViharVonal ELŐREJELZÉSI VERSENY

Előrejelzési verseny II.
1. forduló
Lesz-e zivatar az adott napon?
Lesz-e legalább 1 mm csapadék az adott napon?

Koszonjuk a reszvetelt!

Beküldési határidő: 2023.07.27. 20:00

ÉSZLELÉS:
Lesz-e zivatar? Volt
Legnagyobb széllökés: 29 km/h
Tmin: 13 °C
Tmax: 26 °C
Takt: 24 °C
Rh: 54%
1mm csapadék: Igen

Összesített állás:

Előrejelzési verseny szabályzat

 

Az előrejelzési verseny nem rendszeresen lesz meghirdetve. 2 fajta kiírással fogtok találkozni: az egyik 'általános meteorológia' a másik pedig 'konvektív helyzet'. Ahol lehetséges, ott az OGIMET oldalon található Synop távirat adata a mérvadó (ha nem elérhető, akkor OMSZ adat). Ahol nem (pl volt-e szupercella, nap első zivatara, stb) ott a mi szakmai megfigyelésünk alapján történik az elbírálás (természetesen ha egy hitelesebb szakmai oldal felülbírál, akkor azt elfogadjuk (OMSZ, szupercella.hu).
Az elbírálás alapja lehet radar, villámtérkép, műholdkép, észlelések, illetve általunk elért adatokból való tájékozódás. 
Heves esemény, vagy bármilyen előre kiírt esemény bekövetkezése csak akkor ér pontot, ha azt bármilyen észlelés, mérés megerősítette. Amennyiben az adott eseményre nem jön be észlelés, nincs rá megerősítés, akkor arra nem jár pont, akkor sem, ha valószínűsíthetően bekövetkezett. 

Minden helyes válasz 1 pontot ér. A hibás kitöltésért nem jár pont. Kötelező kérdés csak a név és e-mail cím, tehát ha valamire nem szeretnél választ adni, akkor nem kötelező. 

Az első kiírás, amely 2023.07.01-el kezdődik 5 db fordulóból fog állni, ez amolyan teszt lesz, mivel még csak 2. alkalommal csinálunk ilyet. Az itteniekből tanulva, tapasztalatot szerezve lesznek módosítások majd esetlegesen a folytatásra. 

 

Ha valakinek egyszerűbb így, akkor itt a közvetlen link a kitöltéshez:
https://forms.gle/YrPeDQi1usfy33T38
Telefonon jobb szélen lehet lefelé görgetni.

Amennyiben nem látod az itt lentebb található űrlapot, akkor ezen a linken kitöltheted:
(telefonon a képernyő jobb szélén tudsz lefelé görgetni)

bottom of page