CSAPATUNK TAGJAI

prof.png

Tiszavölgyi Dávid

Csapatvezető, fotós, előrejelző

A viharok iránti szeretet már a 2000-es évek után kialakult bennem. Eleinte féltem a villámlástól, de aztán utánanéztem kicsit a meteorológiának és elkezdett érdekelni a dolog. 1 évvel később elindítottam egy saját előrejelző oldalt, később pedig az idokep.hu oldalnak is csináltam előrejelzéseket. 

A viharvadászat is ekkor kezdődött (2006), bár jó pár évet kihagytam. 2014 nyarán újra belemélyültem, aztán 2015-ben már annyian érdeklődtek a hobbim iránt, hogy megalapítottam a csapatot, ezáltal létrejött egy viharmániás közösség, akikkel meg tudjuk mutatni, hogy mit is csinálunk, miért is szép ez. 2017-től már viharvadász vizsgával is rendelkezem.

E-mail: info@tiszavolgyidavid.com
Web: tiszavolgyidavid.com

Image by Alexander Shatov
istvan.png

Pintér István

Fotós / előrejelző

1994. 10. 05-én születtem. Keszthelyen élek. Mióta az eszemet tudom, azóta lenyűgöznek a viharok és a veszélyes időjárási események. 
2011-ben mélyültem bele igazán a viharokba. Nagyon sokat olvastam róluk és a 2012-es viharvadász-képzést sikeres vizgsával és oklevéllel zártam, így képzett viharvadászként veszek részt az akciókban.
Előrejelzéseket szoktam készíteni és a viharvadászatok esetén fényképekkel, videókkal dokumentálom az eseményeket.

na.png

Nemes Attila

Fotós / moderátor

Vihar utáni szeretetem már gyerekkoromtól él.
A családban mindenki félt tőle, de én már akkor ablakból ablakba ugráltam és figyeltem a viharokat.
Majd egy ismeretterjesztő filmből sikerült a tudományos részét is megismernem és kicsit megértenem ezután kezdődött a szenvedélyem. Azóta ez az egyik hobbim.
A mobiltelefonok fejlődését a kezdetektől (2000es évek) figyelemmel követem, szerintem nagy lehetőségek vannak benne.
A mobiltelefonok térnyerésével mindenki számára elérhetővé vált technológiák,legfőképp az igényes mobilos fotózás az egyik leginkább foglalkoztató terület számomra.
A Viharvonal Viharvadász csapatban ezeket a tudásokat és fotós építő jellegű kritikákat igyekszem tovább kamatoztatni.
Moderátori tapasztalataim szerint az emberek egyre jobb, egyre igényesebb képet csinálnak, akár szerényebb technika mellett is, de úgy gondolom, hogy egy ekkora közösségben megvan a lehetőség, hogy egymást segítve komoly és színvonalas tartalommal tudjuk megtölteni a csoportunkat.

csaba_2.png

Somogyi Csaba

Fotós

1991.02.21-én születtem Budapesten. Kisgyerek korom óta kémlelem az eget mind a csillagok, mind az időjárás terén. Óvodásként talán a csillagászat felé több érdeklődést mutattam, majd kisiskolás koromtól jobban érdekelt a meteorológia. Az idő múlásával egyre inkább a szélsőséges időjárási események érdekeltek. Rengeteget olvastam és tanultam a hurrikánokról, tornádókról, szupercellákról. A vihar amilyen vad, annyira gyönyörű tud lenni. Kiből félelmet, kiből csodálatot vált ki. Belőlem az utóbbit, ezért döntöttem úgy, hogy belevágok a fotózásukba. Kezdetben csak telefonnal próbáltam megörökíteni 1-1 eseményt, majd nem is olyan rég beruháztam egy DSLR típusú fényképezőgépre. Így most már nem csak itthonról lövök fotókat és várom ki a vihar érkezését, hanem ha időm engedi, utánamegyek és "levadászom". Boldog vagyok, ha láthatok és megörökíthetek ilyen pillanatokat, de boldogabb, hogy más embereknek is megmutathatom azt, amit akkor ott láttam. Építő jellegű kritikákat bármikor elfogadok, célom a tudásom állandó fejlesztése, míg az lehetséges.

Czirok Bence

Fotós

1994. 11. 27-én születtem Orosházán. Azóta is itt lakom, de egyetemi tanulmányaim miatt sokat vagyok még Budapesten.


Kiskoromban eleinte tartottam a zivataroktól, de miután 10 évvel ezelőtt elkezdtem foglalkozni az időjárással, azóta ez teljesen a visszájára fordult. Nagyon szeretem a zivatarokat a látvány és főleg a villámok miatt. 2008. óta van egy WMR 200-as időjárás állomásom. Első villámfotómat 2008. májusában készítettem, azóta igyekszem a felszerelésemet és tudásomat folyamatosan fejleszteni. Jelenleg Canon DSLR-ekkel fotózok fényerős optikákkal.

E-mail: bczirok05@gmail.com

eszti_prof.png

Nagy Eszti

Navigátor, fotós

Óvodás korom óta rajongok az időjárásért.

Mindig csodálattal töltöttek el a szélsőséges meteorológiai jelenségek. Sokáig csak hobbi szinten gondoltam az egészre, de mára már bizonyos, hogy tanulmányaim is ebben az irányban fognak folytatódni.

Az érdeklődésből fakadóan viszonylag tág ismeretekkel rendelkeztem a témában, de 2016 tavasza óta a lehető legkomolyabban és legkeményebben képzem magam. Legnagyobb célom, hogy minél jobban megfigyelhessem és megértsem az eseményeket.

Szeretnék annyi zivatart megfigyelni, amennyi csak emberileg lehetséges, hogy a jövőben pontos és precíz elemzések, előrejelzések készülhessenek.

Dornics Ákos

Fekete Levente

Csapattag

Jelenleg Gyömrőn élek. A viharok iránti szenvedélyem úgy gondolom nem véletlen, hiszen születésem előtt pár órával nagy vihar volt. Édesanyám kiült velem a kórház teraszára és nézte a közelefdő fellegeket..

 

Már kiskorom óta figyelem a zivatarokat, de az igazi szenvedély a 2008. május 20.-i gátéri tornádó után alakult ki bennem. Azóta egyre több figyelmet szentelek a meteorológiának és próbálok minden vele kapcsolatos dolgot megtanulni, megérteni.

Imádom a villámokat, főleg a közeli lecsapókat, amik kiugrasztanak a bőrömből. Nagy vágyam, hogy egyszer tornádót láthassak és fotózhassak, ami idén úgy ahogy össze is jött, mikor pár hónapja a csapattal tubát kaptunk lencsevégre.

Próbálok minél jobb előrejelzéseket írni mind a csapat, mind az érdeklődők számára.

Fotós

1982.01.26-án születtem Budapesten. Viharok iránti kedvelésem kiskoromban kezdődött, mikor Balatonon láthattam és élhettem át óriási zivatarokat. A másik óriási szenvedélyem a fotózás, így összekötöm a kettőt és próbálom megörökíteni a pillanatokat. Sok zivatart sikerült már lencsevégre kapnom, ez így is lesz a későbbiekben is.

Csoportunk moderátorai és segítői:

Szilágyi Hajnalka
Szabó Andrea
Valkai Erika
Szabó Andi
Ketseti Krisztián
Tóth Gábor Gyula