top of page

CSAPATUNK TAGJAI

vv_prof.png

Tiszavölgyi Dávid

Csapatvezető, fotós, előrejelző

A viharok iránti szeretet már a 2000-es évek után kialakult bennem. Eleinte féltem a villámlástól, de aztán utánanéztem kicsit a meteorológiának és elkezdett érdekelni a dolog. 1 évvel később elindítottam egy saját előrejelző oldalt, később pedig az idokep.hu oldalnak is csináltam előrejelzéseket. 

A viharvadászat is ekkor kezdődött (2006), bár jó pár évet kihagytam. 2014 nyarán újra belemélyültem, aztán 2015-ben már annyian érdeklődtek a hobbim iránt, hogy megalapítottam a csapatot, ezáltal létrejött egy viharmániás közösség, akikkel meg tudjuk mutatni, hogy mit is csinálunk, miért is szép ez. 2017-től már viharvadász vizsgával is rendelkezem.

E-mail: info@tiszavolgyidavid.com
Web: tiszavolgyidavid.com

Image by Alexander Shatov
csaba_2.png

Somogyi Csaba

Fotós

1991.02.21-én születtem Budapesten. Kisgyerek korom óta kémlelem az eget mind a csillagok, mind az időjárás terén. Óvodásként talán a csillagászat felé több érdeklődést mutattam, majd kisiskolás koromtól jobban érdekelt a meteorológia. Az idő múlásával egyre inkább a szélsőséges időjárási események érdekeltek. Rengeteget olvastam és tanultam a hurrikánokról, tornádókról, szupercellákról. A vihar amilyen vad, annyira gyönyörű tud lenni. Kiből félelmet, kiből csodálatot vált ki. Belőlem az utóbbit, ezért döntöttem úgy, hogy belevágok a fotózásukba. Kezdetben csak telefonnal próbáltam megörökíteni 1-1 eseményt, majd nem is olyan rég beruháztam egy DSLR típusú fényképezőgépre. Így most már nem csak itthonról lövök fotókat és várom ki a vihar érkezését, hanem ha időm engedi, utánamegyek és "levadászom". Boldog vagyok, ha láthatok és megörökíthetek ilyen pillanatokat, de boldogabb, hogy más embereknek is megmutathatom azt, amit akkor ott láttam. Építő jellegű kritikákat bármikor elfogadok, célom a tudásom állandó fejlesztése, míg az lehetséges.

Czirok Bence

Fotós

1994. 11. 27-én születtem Orosházán. Azóta is itt lakom, de egyetemi tanulmányaim miatt sokat vagyok még Budapesten.


Kiskoromban eleinte tartottam a zivataroktól, de miután 10 évvel ezelőtt elkezdtem foglalkozni az időjárással, azóta ez teljesen a visszájára fordult. Nagyon szeretem a zivatarokat a látvány és főleg a villámok miatt. 2008. óta van egy WMR 200-as időjárás állomásom. Első villámfotómat 2008. májusában készítettem, azóta igyekszem a felszerelésemet és tudásomat folyamatosan fejleszteni. Jelenleg Canon DSLR-ekkel fotózok fényerős optikákkal.

E-mail: bczirok05@gmail.com

istvan.png

Pintér István

Fotós / előrejelző

1994. 10. 05-én születtem. Keszthelyen élek. Mióta az eszemet tudom, azóta lenyűgöznek a viharok és a veszélyes időjárási események. 
2011-ben mélyültem bele igazán a viharokba. Nagyon sokat olvastam róluk és a 2012-es viharvadász-képzést sikeres vizgsával és oklevéllel zártam, így képzett viharvadászként veszek részt az akciókban.
Előrejelzéseket szoktam készíteni és a viharvadászatok esetén fényképekkel, videókkal dokumentálom az eseményeket.

eszti_prof.png

Nagy Eszti

Navigátor, fotós

Óvodás korom óta rajongok az időjárásért.

Mindig csodálattal töltöttek el a szélsőséges meteorológiai jelenségek. Sokáig csak hobbi szinten gondoltam az egészre, de mára már bizonyos, hogy tanulmányaim is ebben az irányban fognak folytatódni.

Az érdeklődésből fakadóan viszonylag tág ismeretekkel rendelkeztem a témában, de 2016 tavasza óta a lehető legkomolyabban és legkeményebben képzem magam. Legnagyobb célom, hogy minél jobban megfigyelhessem és megértsem az eseményeket.

Szeretnék annyi zivatart megfigyelni, amennyi csak emberileg lehetséges, hogy a jövőben pontos és precíz elemzések, előrejelzések készülhessenek.

vargadani.jpeg

Varga Dani

Fotós

1995.05.09. születtem Budapesten. Kiskorom óta érdekelt a fotózás, először a család digitális fényképezőgépével bontogattam szárnyaimat, aztán később beszereztem az első komolyabb gépemet. A viharok már ekkor is kezdtek érdekelni, főleg látvány terén, de ekkor még nem fotóztam őket. Egyre tágabb témában kezdtem fotózgatni (természet,repülők,épületek,stb), neten is benne voltam pár fotós csoportban, ahol rátaláltam először a villámfotókra. Hajtott a kíváncsiság hogy lehetne megörökíteni őket, utána olvasgattam és kísérletezgettem. Talán ekkor fertőződtem meg a viharvadászattal és a viharok fotózásával. Látványuk mindig is lenyűgözött, most már pedig a technika is adott hozzá hogy ezt megörökíthessem, és megmutathassam másoknak. A viharok fotózása mellett, tudásomat is fejlesztem, hogy még többet megtudjak kialakulásukról, felépítésükről. 

Web: https://www.vargadaniphoto.hu/

Beni.png

Szabó Benedek

Fotós

Egészen kisgyerek korom óta rajongok a viharokért. Eleinte még csak az ablakból próbáltam figyelni a zivatarok struktúráját, este a villámok gyönyörű fényét, de amint telefonom lett, azon voltam, hogy minél többet, és minél szebbeket tudjak fotózni. Idővel áttértem egy DSLR típusú fényképezőgépre, amivel már jóval minőségibb, és szebb képeket lehet csinálni.

Ahogy tudom, folyamatosan próbálom fejleszteni a felszerelésemet is, hogy minél jobb tartalmakat tudjak készíteni, illetve saját magam is, főleg ismeretekkel az időjárással kapcsolatban.

Csoportunk moderátorai és segítői:

Baki G Veronika
Bakos Péter

bottom of page