SZD6.jpg

VIHARVADÁSZATOK

2021

Kiemelt tartalmak:

radar_edited.jpg

January 23, 2021

Hogyan követhetem a viharokat? 

Ha kíváncsi vagy, melyik vihar merre halad, akkor ez a Te cikked! Segítséget és hasznos tippeket találsz.

Tiszavölgyi Dávid

models.JPG

December 14, 2020

Modellek

Időjárási modellek, melyek segítségével mi is előrejelezzük a zivatarokat. Európa legnagyobb gyűjteménye!
 

Tiszavölgyi Dávid

R_DSC_7010.jpg

Július 30, 2020

Viharvadászataink

Viharvadász anyagaink gyűjteménye. A menüből évekre bontva is eléritek az anyagokat! 

Tiszavölgyi Dávid

Viharvadász készenlét:

Jelenlegi helyzet (HU):

Villámtérkép:

Radar:

Betekintés egy vadászatba:

Műholdkép:

Hogyan indult?

 

Engem már nagyon régóta érdekel a meteorológia. Még 2004 körül kezdtem el foglalkozni vele, ekkoriban saját előrejelző oldalam is volt, illetve az idokep.hu oldalnak is készítettem előrejelzéseket. Ahogy múlt az idő, ezt szépen lassan “meguntam”. Ami megmaradt, az a viharok utáni érdeklődés.

2009-ben meglett a jogosítványom, és azóta az elmúlt néhány évben közel 600.000 km-t kocsikáztam el, többnyire kirándulások, illetve csak induljunk a nagyvilába jellegű sztorik. Azóta is imádok vezetni, a fél életem az autóban töltöm.

Ennek a 2 dolognak a kombinációjából jött a viharvadászat. Mivel menni szeretek, a viharokat meg talán még jobban szeretem, ezért a kettőt összekötöttem. Ehhez azért hozzá tartozik, hogy nagyon szeretek fotózni és videózni.

A csapat többi tagja szintén nagyon viharmániás, és mivel mostanába elég nagy lett az érdeklődés, illetve sokan jeleztétek, hogy jönnétek egy viharvadászatra, ezért úgy gondoltuk, hogy kicsit hivatalosabban is megalakul a csapatunk.

A honlapon megpróbáltunk minden hasznos információt közzétenni. Megtaláljátok az időjárási modelleket, a radar és műholdképeket, villámtérképeket. Saját előrejelzéssel is jelentkezni fogunk, ha épp ráérünk és olyan az időjárási helyzet. Fontos megjegyeznem, hogy ezek nem hivatalos előrejelzések. Csupán a mi amatőr csapatunk szerinti várható időjárás!

Természetesen ha viharvadász túrán vagyunk, akkor a lehetőségekhez képest megpróbáljuk közvetíteni a történéseket. Ezt többnyire a facebook oldalunkon tehetitek majd meg, de a főoldalon is be lesz linkelve, hogy hol lesz az “élő” közvetítés. A túra utáni napokban pedig közzétesszük a részletes beszámolót, képekkel, videókkal, leírással, adatokkal.

 

 

Hogy mindezt miért?

 

"A természet gyönyörűsége". A hangulat mindig felejthetetlen, még akkor is ha éppen nem fogunk vihart. Legrosszabb esetben kocsikáztunk 500 km-t jó társasággal, hangos zenével, trollkodásokkal, hülyéskedéssel. 
Viszont a viharnak (és a villámlásnak is) van egy tulajdonsága: KISZÁMÍTHATATLAN. Ez teszi az egészet izgalmassá, amellett hogy gyönyörű jelenségeket figyelhetünk meg. 

Ez egy olyan fajta izgalom, amit tényleg csak kevesen értenek meg. Az előrejelzések, a várakozás..a radarok és műholdak figyelése..aztán a vihar után..elé való rohanás, videózás, fényképezés, esetenként menekülés a jég elől.. Leírhatatlan az élmény..

Általában 1 helyünk szokott lenni az ilyen túrákra, úgyhogy ha valaki ki akarja próbálni, akkor a lehetőség adott, jelentkezz és jöhetsz velünk! :)

           

  • Facebook Social Icon
  • Facebook csoport
  • Flickr Social Icon
  • YouTube Social  Icon

ViharVonal.com

© 2021 by Tiszavölgyi Dávid