top of page
  • Szerző képeTiszavölgyi Dávid

Vadászat: délnyugatról érkező zivatarrendszer

Az év talán elsőnek mondható értelmes vadász helyzete körvonalazódott, délnyugaton szupercellás esélyekkel. A MetKép csapatával közösen, 3 autóval voltunk úton. Délután elszórt zivatarokat vártunk, késő délután azonban egy intenzív, heves zivatarrendszer érkezése volt várható délnyugat felől, ami nekünk is elsődleges célpont volt. A tábor Pécsen alakult meg, ahonnan rövid elemzés után tovább is indultunk Barcs irányába, majd útközben egy Kaposvár felé fordulás lehetősége is felmerült.

Az akció számunkra viszont gyorsan kudarcba is fulladt, ugyanis egy bal hátsó defekt, majd egy beragadó csavar több mint 2 órás időveszteséget okozott, ami már behozhatatlannak tűnt.

A Viharvadász csoportunkból Nyéki Viktória és párja érkezett segítségünkre, majd innen velük indultunk tovább Pellérd környékére, ahol azért volt némi látvány.

(A defekt pillanatai)

(A cellába beáramló levegőt megfesti a por)

(Forrás: OMSZ)

Innen viszont már csak a rendszer előtt tudtunk menekülni, nem volt más választásunk, túl gyorsan jött. Egy benzinkúton még meg tudtunk állni 1 villámfotóra, de az erős csapadék és szél ezt is nagyban nehezítette, ráadásul a rendszerrel nem tudtuk tartani a sebességet a pótkerék miatt.

Viharvadászok:

Tiszavölgyi Dávid

Fekete Levente

Somogyi Csaba

Gányási Dávid

129 megtekintés0 hozzászólás
Legújabb posztok
Kiemelt poszt
Archívum
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Flickr
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page