top of page
  • Szerző képeTiszavölgyi Dávid

Viharvadászat 2023.04.29.

Frissítve: 2023. máj. 2.

Egy nem vadászatnak indult nap... (ami végül 913 km lett) Pénteken lementünk Orosházára, mert szombatra programokat terveztünk a csapat egy részével, ami már régóta le volt beszélve. Körvonalazódott, hogy zivatarhelyzet lesz, de eleinte elengedtük a sztorit. Szombat hajnalban kicsit jobban kielemezve a helyzetet bíztató napnak tűnt, ráadásul komolyabb szupercella esélyekkel, de nagyon nyugatra kellene menni, így további gondolkodás következett. Végül kicsit késve, de 10 óra után indultunk neki, megkísérelni a lehetetlent és időben átérni Orosházáról a Balaton nyugati medencéjéhez minimum. Na innen egy eszeveszett időbeli hajsza következett, még Budapestet sem értük el, amikor már elindult az akció.


Az első megálló Fonyódnál volt, ahol immáron 2 autóra bővült a csapat. Ekkor a Szombathelyet is érintő szupercella már régebb óta életben volt, de nagyon kitért jobbra, ami tovább nehezítette a dolgunkat, plusszban félő volt, hogy behal. Nem adtuk fel, továbbra is őrült küzdelem folytatódott az idővel és a távolsággal.


Végül Nagykanizsánál tudtunk kicsit elé menni, sajnos akkorra már sokat gyengült, de azért a látvány bőven kárpótolt minket.


Pozíciónk a nyíl vége
Pozíciónk a nyíl vége

Pozíció keresés közben
Pozíció keresés közben
Életkép a kocsiból (Dani, Bence)
Életkép a kocsiból (Dani, Bence)

Innen továbbmentünk északnyugati irányba, ugyanis észak felől újabb szupercella érkezett, a cél tehát ennek elcsípése volt.

A következő cél
A következő cél

Pár perc után viszont az előző cellánk hátoldalán gyönyörű szivárvány volt megfigyelhető, így megálltunk ezt fotózni.


Újabb verseny következett, hogy elérjük a következő sc-t. Sajnos az utak minősége, a forgalom nehezítette a haladást, ráadásul amikor már esélyünk lett volna látni is amit szeretnénk, akkor egyszerűen nem volt megfelelő hely, mindenhol fák és épületek takarták a kilátást. Végül Lentinél az utolsó utáni pillanatban tudtunk 1-2 fotót készíteni, de innen már hiába próbáltunk kitérni dél felé, nem volt esélyünk, plusszban kezdett is elhalódni az egész cella, így elengedtük.Innen visszafelé Zalaegerszegnél belefutottunk még egy látványos szivárványba, majd ennyi volt a nap.

Radaranimáció az eseményekről
Radaranimáció az eseményekről

Egy összefoglaló jellegű videó is készült a vadászatról: (időhiány miatt most csak ennyire futotta)A vadászat végén a csapatunk másik részével is összefutottunk 1-2 kép erejéig.


Összességében egy rendkívül összeszedett csapatmunka eredményeként sikerült a kb. lehetetlen és odaérni és viszonylagosan jó pozícióba kerülni. Remek hangulatú túra volt, folytatás hamarosan.


Sofőr: Tiszavölgyi Dávid Navigátor: Varga Dani, Nagy Eszti Radar, aktuális helyzet: Czirok Bence

Képek: Nagy Eszti, Tiszavölgyi Dávid, Czirok Bence, Varga Dani

301 megtekintés0 hozzászólás

Comments


Legújabb posztok
Kiemelt poszt
Archívum
Keresés
Kövess minket
  • Facebook Basic Square
  • Flickr
  • YouTube
  • Instagram
bottom of page